{{ctrl.notification}}
پاسارگاد کجاست؟_پروازیاب24
در میان افسانه های داستان های اساطیری، این بار در این قسمت از وبلاگ ایرانگردی ما ، راهی فارس شدیم، جایی که پاسارگادها کوروش را برای همیشه در درون خود اسیر کردند. اگر در مورد پاسارگاد شیراز شنیده اید و می خواهید از داستان ها و تاریخچه های آن  بدانید، این مقاله را از دست ندهید.

پاسارگاد در دامنه‌های کوه‌های زاگرس، سرزمینی است که کاوش‌های باستان‌شناسی آن را به دوران پارینه سنگی نسبت می‌دهند. سرزمینی تاریخی که اگرچه قدمتی طولانی دارد، اما شهرت کامل خود را مدیون سلسله قدرتمند هخامنشی است.

کوروش کیست؟

پاسارگاد کجاست؟

خرید بلیط هواپیمای مشهد شیراز از پروازیاب 24

برگردیم به قرن بیست و پنجم یعنی حدود سال 550 میلادی، زمانی که کوروش بزرگ با شکست آخرین پادشاه مادها، دشتی باشکوه را به دلیل موقعیت استراتژیک آن به عنوان پایتخت انتخاب کرد. پیروزی او بر مادها آغاز سلسله پیروزی های کوروش بود، سرزمین ها یکی یکی فتح شدند و آوازه و محبوبیت کوروش در سراسر دریا و سرزمین های کشورهای ناشناخته و پادشاهی کوچک شاه در حال تبدیل شدن به بزرگترین امپراتوری بود.


کوروش در دوران فتوحات خود کاخ ها و بناهای باشکوه فراوانی دید و پیداست که جذب بناهای مرمر یونانی شده است. باغی زیبا که همه چیز در آن جدید و بدیع بود.
 
روش کاشت درختان و جویبارها در طبقات سنگی، با حوض های متعددی که در تمام مسیر باغ جاری است، از ویژگی های این باغ بود که به بهشت کوروش شهرت داشت و با نقش های آبی حیرت انگیز مزین شده بود.
این باغ زیبا در پاسارگاد باعث ایجاد الگوی تمام باغ‌های ایرانی  حتی در میان آثار معماری دوران اسلامی بوده است. برج یا زندان سلیمان در شرق و ساختمان کوچکی در غرب برپا شده بود.
 جنوب این باغ زیبا پناهگاهی بود که چند سال بعد آرامگاه کوروش شد. پاسارگاد سکوی راه اندازی معماری ایرانی  و آغاز دوران بزرگ هخامنشیان و البته پایتخت اولین امپراتوری جهان بود.

آرامگاه کوروش کجاست؟

پاسارگاد کجاست؟

خرید بلیط هواپیمای شیراز کیش از پروازیاب 24

 
آنچه اکنون در مجموعه پاسارگاد می بینید تنها بخشی از تمدن در حال غرق شدن در زیر رخنمون های خاک این منطقه باستانی است.در این مقاله درباره آرامگاه کوروش صحبت خواهیم کرد که به عنوان  میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده و پس از بازدید از آرامگاه او می توانید در سایر نقاط این محوطه باستانی و اسطوره ای گشت و گذار کنید.

همه ما پاسارگاد را با یک عکس می شناسیم. آرامگاه کوروش! ساختمانی سنگی به ارتفاع ۱۱ متر با تخته سنگهای تقریباً سفید رنگ که دارای شش ردیف پله و بنای کوچک سنگفرش است به ساختمانی هفت طبقه تبدیل شده است.
 
مقبره ای با قدمت 25 قرن که بین صخره هایش که به بست های فلزی چسبیده اند هیچ ملاتی وجود ندارد. طبقه هفتم حرم خزانه نام دارد و نقل شده است که تابوت طلایی حاوی جسد مومیایی شاه به همراه جواهرات فراوان در این خزانه پاسارگاد بوده است. کوروش در جنگ  کشته شد و جسد او به این مقبره در پاسارگاد منتقل شد . شاید جالب باشد اگر بدانید طرح این مقبره متعلق به خود کوروش است.
 
در سال 1820 طی یک سلسله کاوش ها و با استناد به شواهد موجود این آرامگاه را به کوروش نسبت دادند . آرامگاه کوروش در پاسارگاد همواره در تاریخ مورد احترام بوده است. هخامنشیان تاجگذاری خود را در این مکان انجام دادند. در حمله ویرانگر اسکندر مقدونی به پاسارگاد ، سربازان او حتی به آرامگاه کوروش رحم نمی‌کنند و اشیا، لوح‌ها و کتیبه‌های آن را غارت می‌کنند.
 پس از غارت و نابودی نیروهای مقدونی به آرامگاه کوروش در پاسارگاد ، اسکندر دستور تعمیر مقبره و مجازات عاملان را صادر کرد. دلیل دستور او نه به خاطر عشق او بود و نه به نیکوکاری که یک حرکت سیاسی بود. او با این کار می خواست خود را جانشین قانونی شاهان هخامنشی معرفی کند.
 
این مقبره تا سالیان متمادی به مادر سلیمان معروف بود، زیرا عموم مردم معتقد بودند که حضرت سلیمان دستور ساخت چنین ساختمانی را داده است.

در آخر پیشنهاد می کنیم حتما به پاسارگاد آماد و  از این بنای تاریخی بسیار مهم دیدن کنید.

پاسارگاد کجاست؟

خرید بلیط هواپیمای اهواز شیراز در پروازیاب 24

 

خرید بلیط هواپیما از پروازیاب24

پروازیاب 24 توصیه می کند در بیشتر سفر ها از مسیر های هوایی استفاده کنید، زیرا نه تنها کاهش هزینه ها را خواهید داشت، بلکه فرصت بیشتری برای انتخاب بهترین بلیط و برآورد هزینه های کمتر در سفر ( انتخاب اقامتگاه ارزان قیمت و نبود خرج و مخارج خودروی شخصی) را دارید.

date_range چهارشنبه 27 بهمن 1400 remove_red_eye 2326 بازدید favorite_border 0 chat 0
بخش
شماره موبایل
شماره ثابت
کانال تلگرام
پرواز داخلی
09208704900
05131838
پرواز خارجی
09208704900
05131838
اتوبوس
09208704900
05131838
ویزا
09208704900
05131838
ثبت نظر
chat 0